FELIX Pro1

Actuele status: op voorraad
€2.599,00
Fabrikant: FELIX
Product nummer: FELIXPRO1
Professioneel 3D printen, nu makkelijker dan ooit, dankzij de Felix Pro 1. Felix ontwikkelde de Pro 1 serie met het oog op zowel kostenbesparend te werken als hoogkwalitatieve prints af te leveren. De Felix Pro 1 combineert een intuïtieve workflow met professionele kwaliteit.

De Felix Pro 1 heeft enkele leuke vernieuwingen ten opzichte van zijn voorgangers, de Felix 3.0 en de Felix 3.1. De Pro 1 kalibreert automatisch. Daarnaast wordt de nozzle ook automatisch aangepast om de perfecte prints te produceren. Dit intelligent nozzle positionerings systeem houdt onder andere ook in dat de positie van de printkoppen tijdens de print automatisch aangepast wordt. Zo vermijd je ongewilde schokken van de tweede printkop.

Felix installeerde ook sensoren die de doorvoer van het filament in de gaten houden. Dit om de kans op het mislukken van prints door een tekort aan filament tegen te gaan. Het printbed is afneembaar en daardoor makkelijk omwisselbaar. Tot slot zijn de hot-ends volledig van metaal, waardoor deze beter bestand is tegen hoge temperaturen.

Dit alles zorgt voor goede kwalitatieve prints in alle mogelijke materialen. Hieraan heeft Felix niets gewijzigd. De Felix Pro 1 blijft de meest geschikte printer om alle verschillende materiaaltypes uit te testen. De Dual Head versie van de Felix Pro 1 zorgt ervoor dat je met meerdere kleuren prints produceert. Ook ondersteunende oplosbare materialen printen is geen probleem voor de Pro 1.
Printtechnologie: Fused Filament Fabrication
Maximaal bouwvolume: 240 x 245 x 225 mm
Afmetingen van de 3D printer: 420 x 400 x 500 mm
Gewicht: 11,2 kg
Voorgemonteerd: Ja
Nozzle diameter: 0.35 mm
Nozzle temperatuur: Maximum 275° C
Filament diameter: 1.75 mm
Laagresolutie: 0.05 - 0.25 mm
Printsnelheid: -
Positioneringsprecisie van de assen: -
Kalibratie: Automatisch
Printbare materialen: ABS, PLA, PLA based specials, flexibels, hips, pet, ...
Verwarmd printbed: Ja, maximaal 105° C
Stand alone printen via SD: Ja
Stand alone printen via USB: Neen
Stand alone printen via WiFi: Optioneel
LCD Scherm: Ja
Software: FELIXbuilder (1 year included), Repetierhost, ...
Bestandsformaat: .stl
Ondersteunende OS: -
Open / Closed Source?: Open Source